Isnin, 9 November 2009

mass banning

Dear Cabalists,

Here are today's list of players who have been banned after the maintenance. Mass banning will be done on periodical duration from now on.

IGN World
Ginz Mars
selrhac Mars
unholy3 Mars
UsoChan Mars
Xxlong65xX Mars
SpiritualX Mars
lgernonfg Mars
kelolo Mars
Ansyt Mars
Razco Mars
srpingeg Mars
Publicdfgh Mars
QuManduoe Mars
ftermathfgh Mars
Lenith Mars
Synonymserm Mars
statuebd Mars
XxLittleSushixX Mars
xXxYOSHIKIxXx Mars
Vicentions Mars
aXoti Mars
xXJoCoolGirlXx Mars
ds68qwfgh Mars
Racheldfgh Mars
TheosK Mars
Draggie Mars
Rodha Mars
Michelfg Mars
Donnagfh Mars
kennyfgh Mars
Fionagfhf Mars
Moiramenr Mars
Gustavefgf Mars
daarzz Mars
evilForceShelder Mars
Pagf Mars
Carlfdh Mars
hypersensifg Mars
mandadfh Mars
Spencerf Mars
Edgargh Mars
DeMoNReNeGade Mars
Near77 Mars
sSTKsAnGelSs Mars
Susiedff Mars
blackkill Mars
ForceXBlad Mars
YEEN Mars
Donaldjg Mars
Madgdh Mars
Florencebd Mars
confinhf Mars
GSDX20A Mars
PowerSword Mars
Moon2 Mars
Headfdh Mars
extinctnv Mars
gangstehf Mars
Rygar Mars
CorZach Mars
Equatoria Mars
Leandermj Mars
verygfh Mars
humphf Mars
Ethelg Mars
Bardfgh Mars
contineb Mars
Developmhf Mars
Simonjt Mars
hero84 Mars
sindfeh Mars
Nellyh Mars
bnmxr Mars
Paulajg Mars
Maggfj Mars
YaJvleTeh Mars
CrimsonEyes Mars
mythical Mars
J3FF90 Mars
sheifkb Mars
KawaiArch Mars
RzZer0 Mars
xRozaRx Mars
DarkFairy Mars
Tal3sThunder Mars
uloser Mars
QQevilbaby Mars
Jilldfhyu Mars
rmandfg Mars
Carolineforn Mars
llennbm Mars
SwiftAttack Mars
JinQian Mars
TsAMdEICO Mars
SanHuiocd Mars
prospectdfg Mars
Connectinfg Mars
Universedfg Mars
patriotfgh Mars
nternagf Mars
Edgarnm Mars
Donahuegh Mars
ONG777 Mars

Khamis, 5 November 2009

RPH

rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..

rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..

rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..

rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..

rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..

rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..rph...rph....rph..





syurkur akhirnya dah siap....

Khamis, 22 Oktober 2009

IBU

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk

menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang
bertulis sesuatu.Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut
kertas yang
dihulurkan oleh sianak lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai RM4.00
2) Tolong jaga adik RM4.00
3) Tolong buang sampah RM1.00
4) Tolong kemas bilik RM2.00
5) Tolong siram bunga RM3.00
6) Tolong sapu sampah RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak
sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang
pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian &
keperluanmu - PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang
dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada
mukasurat yang ditulisnya.

Ingat lagu di RTM? - Who's next? My mother! Who's
next? My Mother!

Jika kamu menyayangi ibumu, "forward"kanlah komen ini
kepada sahabat-sahabat anda.

1 orang : Kamu tidak sayangkan ibumu
2-4 orang : Kamu sayang ibumu
5-9 orang : Bagus! Sayang jugak kamu kepada Ibumu
10 lebih : Syabas!Kamu akan disayangi Ibumu dan
juga semua orang!

sAyAnGiLa IbU aNdA.
.

Selasa, 20 Oktober 2009

HORMAT


dragonskin n tennomalaya


Ketua guild memberi hormat kepada anak buahnya.





tennomalaya n dragonskin


Ni lak time tenno memberi hormat kepada ketua guild dia lak .

HEART

Rabu, 30 September 2009

how to insert song in blog / masukan kalu ke blog.

em... senang je..

>>> clik sini <<<

pilih lagu diblog tu dan copy code html dan pasteke dlm blog anda.

Isnin, 28 September 2009

15 Combo


siap ada tulis kat info box lagi tu. 15 combo. hehehhe

Rabu, 16 September 2009

TRIO CABAL


lokasi di MF
pada pukul 4.00ptg selepas NW sehingga 5.00 ptg
aduka terpaksa kelaur party sebab nak pi pasar rahmadan kampar hehehehe.

Selasa, 15 September 2009

MY BEST COMBO


Sepanjang pemainan ni 12 combo je aku dapat... sedihnya.


Ini pulak watak tenno ( key ). Time ini aku cuba main chard dia sebab komputer dia rosak. Masa masuk RS aku cuba la main combo tanpa aku sedari 13 combo aku bejaya dapat.... peh... mcm mana ini ? watak aku sendiri pun x dapat lebih dari 12 combo.. tapi apa pun mmg best main FB dia ini.. power siotttt.


Entah macam mana diorang buat guna 3rd party soffware ke apa atau dah memang darsyat tangan player lain yang dapat buat combo lebih dari aku... mesty diorang belatih sampai tahap dewa maut punya.
Tapi aku memang respect la geng2 ini. hehhehe

combo....combo...combo... kalau x pvp sure kalah.

Isnin, 14 September 2009

Think about this for a minute...

Think about this for a minute...

If I happened to show up on your door step crying,
Would you Care?

If I called you and asked you to pick me up because something Happened,
Would you come?

If I had one day left,
to live my life;
Would you be part of That last day?

If I needed a shoulder
to cry on,
Would you give me Yours?

This is a test to see
who your real
Friends are or if you are just someone to talk to you when they are bored


Do you know what the relationship is between your two eyes?

They blink together, they move together,
They cry together, they see things together, and they sleep
together,

But they never see each other;

.. that's what friendship is.
Your aspiration is your motivation, your motivation is your belief, your
Belief is your peace, your peace is your target, your target is heaven, and
Life is like hard core torture without it

It's
' World Best Friends Week.'


Who is your best friend?

Send this to all Your good friends.

Even me, if I am one of them.

See how many you get back.

If you get more than 3 then you really are a lovable person...

Save the Earth... it's the only planet with chocolate

Rabu, 9 September 2009

Sabtu, 5 September 2009

BORANG HRMIS



Sila klik disini bagi mendapatkan surat dan borang tersebut

http://www.ppdkualakangsar.edu.my/download/HRMIS.zip

sumber daripada :
http://www.ppdkualakangsar.edu.my/portal/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=289

Selasa, 1 September 2009

MERDEKA


MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA MERDEKA

Malay Literal English translation[2]

Negaraku, tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup, bersatu dan maju,
Rahmat bahagia, Tuhan kurniakan,
Raja kita, selamat bertahkta.
Rahmat bahagia, Tuhan kurniakan,
Raja kita, selamat bertahta

My country, the land where my blood is shed,
The people live united and progressive,
Blessings of happiness, may God grant,
(And that) our King may reign in peace.
Blessings of happiness, may God grant,
(And that) our King may reign in peace.



Isnin, 31 Ogos 2009

Market Summary

Oil70.14+0.18+0.26%
aug 31. 259 pm.


http://ichart.finance.yahoo.com/instrument/1.0/CLV09.NYM/chart;range=1d/image;size=239x110

Harga petrol



Ogos 31, 09 6:55pm
Kerajaan hari ini mengumumkan kenaikan harga petrol RON97 daripada RM1.80 kepada RM2.05 mulai esok.

Manakala harga petrol RON95 yang dilancarkan hari ini - bagi menggantikan RON92 - dijual pada harga RM1.80 seliter.

Kerajaan sebelum ini telah menyatakan bahawa harga petrol akan dinaikan pada 1 September.

Mei lalu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata harga petrol gred premium RON97 akan naik 20 sen kepada RM2 seliter, manakala petrol gred rendah RON95 akan dijual pada harga RM1.75 seliter.

Bagaimanapun, kerajaan telah menambah lima sen lagi bagi harga kedua-dua gred tersebut.

Hari ini, Ismail yang melancarkan petrol RON95 berkata, harga RON95 terpaksa dinaikkan lima sen berbanding RM1.75 seliter seperti yang diumumkan Mei lalu kerana harga pasaran minyak dunia yang berubah kini.

"Bagaimanapun harga ini adalah sama dengan harga minyak yang biasa dipakai pengguna sekarang iaitu RON97 (RM1.80 seliter).

"Sepatutnya harga RON95 jika mengikut pasaran dunia ialah RM1.89 seliter, tetapi kerajaan tak mahu rakyat rasa ada kenaikan jadi ditetapkan kepada RM1.80 sahaja," katanya, lapor Bernama.

Ismail Sabri berkata kerajaan menganggar akan dapat mengurangkan tanggungan subsidi sebanyak RM420 juta setahun dengan pelaksanaan RON95 memandangkan harga subsidinya lebih rendah iaitu 38.81 sen seliter berbanding subsidi RON97 sebelum ini iaitu 42.72 sen seliter.

Menurutnya lagi, petrol RON97 pula masih dikekalkan dalam pasaran sebagai produk premium memandangkan ada kenderaan yang memerlukannya terutama kenderaan berkuasa tinggi.




Ahad, 23 Ogos 2009

Cabalsea



My best screen shot in CabalSea ever...
At lv100+

Doa-doa

Doa Tolak Bala
Ertinya: Segala puji bagi Allah yang menyelamatkan aku dari apa yang ia memberi percubaan dengan sesuatu dan ia mengutamakan aku dari banyaknya makhluk.
Doa Ketika Melihat orang Demam Panas

Ertinya: Dengan nama Allah yang maha agung, kami berlindung kepada Allah yang maha luhur dari kejahatan urat yang berdarah dan dari kejahatan panasnya api neraka.

DoaKetika Ditimpa Sesuatu Musibah
Ertinya: Mencukup Allah bagi agamaku, mencukupi Allah bagi duniaku, mencukupi Allah bagi apa yang menyusahkan aku, mencukupi Allah bagi yang menganiaya aku, mencukupi Allah orang yang berniat jahat kepadaku, tidak ada daya upaya dan tidak ada kuasa melainkan pertolongan Allah yang Maha Tinggi lagi Maha Agung.

ANTARA DOA YANG BOLEH DIAMALKAN SEMPERNA MEREBAKNYA WABAK H1N1...

Sumber : http://www.muftiselangor.gov.my/E-Book/KoleksiDoa/SenaraiDoa8.htm

Doa Berbuka Puasa

niat berbuka puasa

Allahumma laka shumtu wa bika amantu wa ‘alaa rizqika afthartu birahmatika ya arhamarrohimin

Kalau beramai² ..
Allahumma laka shumna wa bika amanna wa ‘alaa rizqika aftharthina birahmatika ya arhamarrohimin

* Lafaz niat dalam tulisan rumi selalunya tidak menepati bahasa arab.

Doa sesudah berbuka puasa.

Ertinya: Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.

Sumber : Jabatan Mufti Negeri Selangor dan http://www.kujie2.com/pengetahuan-am/doa-berbuka-puasa.html

Sabtu, 22 Ogos 2009

JADUAL BULAN PUASA BAGI DAERAH BATANG PADANG

KELEBIHAN DAN CARA MENCAPAI KESEMPURNAAN PUASA

KELEBIHAN DAN CARA MENCAPAI KESEMPURNAAN PUASA

Kelebihan Bulan Ramadhan.

Bulan Ramadhan adalah bulan yang sangat tinggi darjat dan besar martabatnya di sisi Allah s.w.t. dan RasulNya, ia juga penghulu segala bulan.

Di antara kelebihan dan keistimewaan bulan Ramadhan itu Allah s.w.t telah menurunkan kitab suciNya (Al-Quran) yang menjadi petunjuk pada manusia. Firman Allah s.w.t. yang bermaksud:

"(Masa yang diwajibkan kamu berpuasa itu ialah) bulan Ramadhan yang padanya diturunkan kitab sucinya (Al-Quran) yang menjadi petunjuk bagi sekelian manusia, dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk, dan (menjelaskan) perbezaan yang benar dengan yang salah." Surah Al-Baqarah : 185.

Di pilih di antara malam-malam bulan Ramadhan itu suatu malam Lailatulqadar yang mana ia jauh lebih baik daripada seribu bulan. Seribu bulan itu kira-kira 83 tahun.. Menurut ulama Lailatulqadar itu jatuh pada salah satu malam sepuluh yang terakhir daripada bulan Ramadhan. Sayugia diingatkan bahawa jangan disia-siakan malam-malam di bulan Ramadhan dengan perkara-perkara tidak berfaedah, bahkan hendaklah diisi dengan amal ibadat sebagai saham dan bekalan di dunia dan akhirat.

Kelebihan Puasa di Bulan Ramadhan.

Apabila membincangkan mengenai bulan Ramadhan, dengan sendirinya ia mempunyai hubungan dengan kewajipan puasa yang disyariatkan didalamnya. Suatu kewajipan yang tidak boleh ditinggalkan. Meninggalkan atau sengaja tidak menunaikan kewajipan puasa, bukan sahaja suatu dosa besar bahkan ia tidak boleh ditebus dalam apa jua cara. Tidak boleh ditukar ganti, sekalipun orang yang meninggalkannya berpuasa seumur hidup. Ini jelas sebagaimana sambda Nabi Muhammad s.a.w. yang bermaksud:

"Sesiapa berbuka satu hari pada bulan Ramadhan tanpa ada rukhshah (keringanan) dan tidak juga kerana sakit, dia tidak akan dapat melunas (mengganti) puasa yang ditinggalkannya itu, sekalipun dia berpuasa seumur hidup."

Hadis riwayat Tirmidzi, Abu Daud, Nasa'i, Ibnu Majah dan Ibnu Khuzaimah)

Menuju Kesempurnaan Ibadah Puasa

Imam Al-Ghazali telah menggariskan kewajipan-kewajipan batiniyah puasa itu, antara lain seperti berikut:

  • Memejamkan mata dan menahannya daripada meluaskan pemandangan kepada segala perkara yang tercela dan dibenci oleh agama dan juga kepada segala sesuatu yang boleh mengganggu hati, serta melalaikannya daripada mengingati Allah s.w.t.

  • Memelihara lidah daripada bercakap-cakap yang kosong, bohong, mengumpat, membuat fitnah, bercakap kotor, menimbulkan permusuhan dan mengucapkan kata-kata ria'.

  • Memelihara pendengaran daripada mendengar hal-hal yang dilarang dan dibenci, sebab setiap yang haram diucapkan, haram pula didengarkan. Dan kerana itu jugalah, Allah s.w.t. telah menyamakan pendengaran kepada sesuatu semacam itu dengan memakan barang-barang yang diharamkan, sebagaimana dalam firman-Nya yang bermaksud: "Mereka sangat suka mendengar perkara yang bohong dan memakan barang yang haram."
    (Surah Al-Maidah:42)

  • Memelihara seluruh anggota tubuh badan yang lain daripada membuat dosa, dan memeliharanya juga daripada segala yang dibenci. Demikian pula menahan perut daripada makan makanan syubhah waktu berbuka puasa. Kerana apalah gunanya berpuasa daripada memakan makanan yang halal, kemudian bila berbuka pula, dia memakan makanan yang haram.

  • Janganlah membanyakkan makan waktu berbuka puasa, sekalipun daripada makanan yang halal, sehingga perutnya terlampau kenyang, kerana tidak ada bekas yang paling dibenci Allah s.w.t. daripada perut yang penuh dengan makanan yang halal.

petikan dari : http://www.al-azim.com/masjid/ramadhan1430/home.htm

Khamis, 20 Ogos 2009

friend from german


welcome to malaysia my friend. hope you enjoy stay here. Call us again if were return .

Cabal > Where Can You Ran

video

Peperangan antara 2 negara terbesar dalam cabal online.

Ahad, 16 Ogos 2009

Chat place....

1. http://chatroll.com/

2. http://www.shoutmix.com/

ikut kesukaan pilihan anda...

Hit Count atau kiraan pengunjung

http://www.widgeo.net/

Alat ini lebih baik dari sesetengah hit count yang lain kerana ianya mengira jumlah pengunjung bedasarkan Ip Add. manakalah hit count yang lain mengira berapa kali anda masuk sehinggakan anda refresh puin dikira kemasukan pengunjung.

Text Bergerak.

http://www.textspace.net/lcd_text/

Untuk mencantik atau memodenkan blog anda bolehlah memasukan text2 begerak atau pelagai text yang menarik di alamat web diatas.

Selasa, 11 Ogos 2009

Inginkan waktu solat??

http://www.al-azim.com/masjid/index.php

1. clik pada Waktu Solat.
2. clik pada dokumentasi atau http://www.al-azim.com/~roslan.
3. clikm pada Waktu Solat Harian .
4. Anda boleh ikut cara yang telah disediakan oleh admin.


layarlah web ini....

Isnin, 10 Ogos 2009

Memasukan jam ke dalam blog

anda boleh lah melawat laman ini

http://www.clocklink.com/gallery.php?category=DIGITAL

Rabu, 5 Ogos 2009

closeup


one of my best closeup picture...

gambar ni di ambil kat cameroon highland....

Isnin, 3 Ogos 2009

Laut atau Awan


Inilah keseronokan apabila mengambil gambar kerana kita x tahu apa hasil yg akan diperolehi.
gambar ini di ambil pada waktu petang apa bila matahari separuh ditutupi dengan awan.

Ahad, 12 Julai 2009

frozensamurai

hahahah blog aku dah leh dapat dicari kat google n aku tau mcm mn nak cari hehehe

best gak senang nak bagi member2 hehehehe

frozen

peh payah gak nak masuk kan alamat blog kat dlm enjin pencari...
mcm mn leh masuk pun aku x tau...

atau just automatik....

frozen

peh payah gak nak masuk kan alamat blog kat dlm enjin pencari...
mcm mn leh masuk pun aku x tau...

atau just automatik....

Isnin, 22 Jun 2009

canon

permandangan di lebuhraya .
ni saja je nak test masuk gambar... mak oii lama gak.. ingatkan kejab je tp jenuh gak la menungu nak upload..
lepas ni kalu nak masuk gambar pikir dua kali la... sempat lagi pi minum ngan kawan2.. mungkin bab pixel gambar ni besar..

percubaan pertama

ini percubaan pertama dlm menyiapkan blog...

x tau la.. boleh menbangun dengan sempurna atau tidak..

aku pun bukan rajin sangat nak buat saja nak test je..

nanty org kat ketinggalan lak..